SORTEERSYSTEMEN

Sorteren is een arbeidsintensief onderdeel van het gehele proces. Het is een belangrijke bepalende factor voor de rest van het wasproces. Het bepaalt niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook de efficiëntie van de productie. Het is het begin van de traject en bepaalt het tempo van de productie. Daarnaast is dit de plek waar het soort wasgoed wordt bepaald door het invoeren van het klantnummer en het type linnen. Het verdere wasproces wordt geïnitieerd op basis van deze gegevens.

Er zijn 6 verschillende systemen om schoon- en vuilgoed te sorteren. Afhankelijk van het volume en het aantal aangeboden linnen, worden de flexibiliteit en de beschikbare ruimte geselecteerd voor het best geschikte systeem.

Lees meer…

HANGBANEN

Het ontwerp van ons hangbaansysteem is absoluut precisiewerk, nauwkeurig tot op de komma. Letterlijk. Deze werkmethode voorkomt dure en tijdrovende aanpassingen. Daarnaast stelt het ons in staat om standaardformules te gebruiken en toch op maat gemaakte oplossingen te produceren, en dit voor elk lopend transportsysteem; los of in zakken.

Onze D2 (hangbaansysteem voor vuilgoed) is ook te koppelen aan open eind machines.

Lees meer…

BESTURINGEN

De machines en transportsystemen in een wasserij worden aangedreven door besturingen. De Wilgengroep maakt al vele jaren besturingen voor wasmachines, drogers, shuttles en transportbanden. Deze besturingssoftware is bestemd voor zowel nieuwe als bestaande machines. Bestaande software kan ook worden verbeterd.

Het maken van goede besturingen vereist niet alleen kennis van de verschillende programmeertalen, maar ook van de werking van de betrokken machines. De Wilgengroep heeft deze unieke combinatie van verschillende soorten expertise. Wij zijn een onafhankelijke leverancier van besturingssystemen. Dit betekent dat besturingssoftware kan worden gemaakt voor verschillende merken en typen machines van diverse bekende leveranciers. In de afgelopen jaren heeft de Wilgengroep ervaring met meer dan 1.200 besturingen binnen de industriële wasserijbranche.

Lees meer…

Voorbeeld: Funnel loading open end machine

VISUALISERING

Om de besturing te kunnen bedienen, ontwikkelden we het softwarepakket WG-Vision. Deze software is ontwikkeld onder eigen beheer en is gebruikt in meer dan honderd projecten.

Deze software is de kampioen op het gebied van gebruikerscomfort en managementrapportage. Bovendien is deze software zeer flexibel en kan het gemakkelijk worden gekoppeld aan verschillende besturingssystemen enerzijds en allerlei administratieve software aan de andere kant. Bestaande facturatie-, tijdregistratie- en kostenberekeningsprogramma’s sluiten naadloos aan.

De WG-Vision software is volledig gebaseerd op Windows en sluit daarmee aan bij de huidige en toekomstige software standaard. De gebruiker profiteert van al het comfort Windows biedt en is voorbereid op toekomstige Windows applicaties.

Lees meer…

MANAGEMENT DATA

Altijd al willen weten hoe efficiënt uw machinepark functioneert?

Met de drogeranalyse van de Wilgengroep als onderdeel van WG-Perform meet u onder meer de Overall Equipment Effectiveness (OEE), temperatuur, bezettingsgraad en blokkade tijd. Deze data kunt u weer verder toepassen op de schoongoedafdeling bij de verwerkingsmachines om te weten hoe de real-time prestatiegraad van de drogers is om samen met de postvolging te weten wat onderweg is. Met de Performance Dashboards meet u de medewerkers of machineprestaties.

Deze prestaties worden samen met de gestelde norm bij de werkplek getoond. Door werk en kloktijden te registeren kan een actieve werkplek aan een medewerker of machine gekoppeld worden. Hiermee wordt een totaalbeeld gegeven van het proces binnen de wasserij dat samen met onze Cloud gebaseerde management dashboards u handvaten biedt om uw proces verder te optimaliseren!

Lees meer…

Drogertemperatuur in zicht met performance software

Weten wat Wilgengroep voor u kan betekenen? Neem contact op